Startpagina / Boodschappenlijst BBQ workshop van @demammavan

Tijdens de workshop gaan we samen op een smaakvolle reis langs zonovergoten ingrediënten, nostalgie en gezelligheid. Verwacht een avond vol verhalen, geuren en gerechten die je nog lang bij zullen blijven.

🍆 Voorgerecht
We starten met een verrassende creatie met aubergine – zacht, smaakvol en boordevol karakter.

🐟 Hoofdgerecht
Het hart van deze workshop: een authentiek makreelrecept van de oma van Yuri. Een familierecept dat generaties lang is doorgegeven, recht uit de ziel van de keuken.

🍍 Nagerecht
We sluiten fris en tropisch af met een speels dessert van ananas – een perfecte afsluiter van een warme avond vol verhalen en smaken.

Pak je boodschappenlijst erbij, strik je schort en bereid je voor op een avond om nooit te vergeten!

Hierbij alvast het boodschappenlijstje voor de workshop.
Tip: voor de lekkerste en meest authentieke ingrediënten kun je het beste even langs de toko – daar begint de smaakbeleving al! 

Aubergines 2 stuks (4 personen)
Verse hele makreel 4 stuks
Bananen blad / of zilverfolie
Boemboe 
Verse gember 4 cm
Sojasaus 4 el
Mirin 2 el
Rijstazijn 2 el
Sesamolie 1.5 el
Djuruk purut 5 gr
Kunjit 2 gr
Laos 5 gr
Djahe 2,5gr
Trassi 10 gr
Gula Djawa 25 gr
Kemiries 4,5 stuks
Bosje verse koriander
Yoghurt 200ml
Zoete ui 160 gr
Knoflook 8 teentjes
Sambal badjak heet 12,5 gr 
Tomaatpuree 30 gr
Kokos santan 30 gr 
Zout
Sushi su azijn
Zonnebloem olie
Vissaus
Ananas 2 stuks
Bruine rum 200ml
Bruine basterd suiker 100 gr
Kruidnagel 4 stuks
Kaneel 2 stokjes
Steranijs heel 4 stuks
Vanille ijs pot 


Benodigdheden:
Snijplank
Mes
Rasp
Kom
Lepel
Braadslee