Boodschappenlijst workshop feestdagenbox van @demammavan
Hierbij alvast het boodschappenlijstje voor de workshop.
Voor het deeg:
- 600 g bloem
- 50 g suiker
- 7 g droge gist (of 21 g verse gist)
- 250 ml melk (lauw)
- 80 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
- 2 eieren
- 1/2 tl zout
- Een beetje extra bloem om te bestuiven
Voor de vulling:
- 150 g donkere basterdsuiker
- 17 gram kaneelpoeder
- 3 gram gemalen witte peter
- 3 gram gemalen nootmuskaat
- 3 gram gemalen gemberpoeder
- 50 g amandelmeel
- 100 g ongezouten boter (zacht, op kamertemperatuur)
- 1/2 sinaasappel geraspte schil
Voor het glazuur:
- 100 g roomkaas (op kamertemperatuur)
- 50 g boter (op kamertemperatuur)
- 150 g poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
- 1-2 el sinaasappelsap (versgeperst, optioneel voor extra sinaasappelsmaak)
- ½ sinaasappelschil geraspt
Benodigdheden:
- Een keukenmachine met een kom deeghaak en de vlinder
- Een deegkrabber
- Een deegroller
- Een steelpannetje
- Rasp
- Een spatel
- Een paletmes
- Een keukenweegschaal
- Keukenbindtouw
- Een meetlint/liniaal
- Een ovenschaal (30x40 cm) of twee/meerdere kleinere
- Een oven
- Mes, vork, lepel
- Warm water