Startpagina / Boodschappenlijst workshop feestdagenbox van @demammavan

Hierbij alvast het boodschappenlijstje voor de workshop. 

Voor het deeg:

  • 600 g bloem
  • 50 g suiker
  • 7 g droge gist (of 21 g verse gist)
  • 250 ml melk (lauw)
  • 80 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 1/2 tl zout
  • Een beetje extra bloem om te bestuiven 

Voor de vulling:

  • 150 g donkere basterdsuiker
  • 17 gram kaneelpoeder
  • 3 gram gemalen witte peter
  • 3 gram gemalen nootmuskaat
  • 3 gram gemalen gemberpoeder
  • 50 g amandelmeel
  • 100 g ongezouten boter (zacht, op kamertemperatuur)
  • 1/2 sinaasappel geraspte schil

Voor het glazuur:

  • 100 g roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 50 g boter (op kamertemperatuur)
  • 150 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1-2 el sinaasappelsap (versgeperst, optioneel voor extra sinaasappelsmaak)
  • ½ sinaasappelschil geraspt 

Benodigdheden:

  • Een keukenmachine met een kom deeghaak en de vlinder
  • Een deegkrabber
  • Een deegroller
  • Een steelpannetje
  • Rasp
  • Een spatel
  • Een paletmes
  • Een keukenweegschaal
  • Keukenbindtouw
  • Een meetlint/liniaal
  • Een ovenschaal (30x40 cm) of twee/meerdere kleinere
  • Een oven
  • Mes, vork, lepel
  • Warm water